El Camino,  pilgrimsvandring med yoga och meditation i vackra Galicien i Spanien, 29/8 2024, 10 nätter och c:a 20 mil
Med Helene Kjellin och Nathalie Nilant

Gå på en anrik vandringsled från 800-talet, känn lugnet, njut av vacker natur och förverkliga en av dina drömmar. En helt unik upplevelse!

Hela vandringsleden Camino Frances är 80 mil lång men vi att vandrar de sista vackra 20 milen av ”Den franska vägen” från klosterstaden Villa Franca del Bierzo till Santiago de Compostela.

Ni som önskar gå ännu längre fortsätter på Camino Finisterre ut till kusten och ”Världens ände”. Denna del är på egen hand men allt är förbokat och klart.
Ni sover då en extra natt på vårt härliga hotell i Santiago de Compostela, upplever staden en hel dag och fortsätter sedan er vandring dagen därpå.

****

Vägen längs Caminon

slingrar sig fram genom eukalyptus- och pinjeskogar, majsfält och kastanjeodlingar, öppna landskap, kuperad terräng, betesmarker, större städer och många små fina byar.
Längs med vägen hittar vi även vackra kyrkor och byggnader från förr och vi träffar och kanske samspråkar med andra vandrare från olika delar av världen.

Kortaste dagsetapp är 1,5 mil, den längsta 3,1 och vi vandrar i 9 dagar.
Vandringen är inte svår men det är långa och kanske varma dagar så du bör vara i någorlunda god kondition och fötterna måste hålla. Terrängen är kuperad så en hel del backar kan vi räkna med.

*

Vi flyger till Santiago de Compostela 29/8 där en privat transfer tar oss till Villafranca del Bierzo varifrån vi dagen efter börjar vår spännande vandring.
Våra resväskor lämnar vi för transport till nästa hotell och det vi bär med oss är endast en liten ryggsäck med det vi behöver på färden.

Vi bor i dubbelrum på utvalda trevliga pensionat med dusch och toalett, lakan, handduk samt toalettartiklar.
På två av pensionaten finns till och med en liten swimmingpool så ta med badkläder.
***
Varje dag inleder vi med en samling där vi hälsar solen och väcker våra kroppar. Vi går igenom dagens vandring och sedan bär det av, ofta i gryningen.

Vi går i grupp eller på egen hand. Kanske vill du växla, det ska kännas bra för stunden.
Vissa delar av vandringen sker i tysthet och vi provar på breathwalk.

Väl framme efter en hel dags strapatser ses vi för en skön uppmjukande och lugn yoga med Nathalie och sträcker ut våra trötta muskler. Vi kommer även att ha en daglig delning där vi byter erfarenheter och delar reflektioner.

Därefter äter vi en härlig middag på boendet eller på någon närliggande restaurang.

En av höjdpunkterna är ankomsten till Santiago de Compostela där alla pilgrimer samlas utanför den berömda katedralen.
Att sitta på torget efter avslutad vandring ger en otrolig lyckokänsla. Benen är stumma men andningen är lugn och många erfar att de är väldigt lätta i kroppen trots alla ansträngningar.

Vi deltar i en mässa i katedralen och sover en sista natt i den mytomspunna staden om du inte väljer  att gå den längre varianten.

Det finns endast 10 platser på denna specialkomponerade resa.

Vandring Villafranca del Bierzo-Santiago de Compostela, 10 nätter, 9 vandrings dagar.

29/8-8/9
Pris: 16.800 kr. som inkluderar del i dubbelrum 10 nätter, reseledning hela resan, daglig yoga/meditation, transport av 1 bagage a 20 kg, privat busstransfer till startorten Villafranca del Bierzo, pilgrimspass, guidebok/karta samt ett fint paketerat certifikat, taxitransfer till flygplats vid avfärd.

 *

Tillkommer gör:
Flygbiljett till Santiago de Compostela t/r med i dagsläget c:a 5.500: kr. från Stockholm, något billigare från CPH och dyrare från Göteborg och den bokar du själv men får hjälp om du behöver.
Mer info kommer vid anmälan.
Enkelrum kan eventuellt ordnas mot en kostnad av 500:-/natt

Du anmäler dig genom att ange namn, personnummer och mobilnummer i kontaktformuläret här 

När du anmält dig så bekräftar jag att du fått plats och i nästa steg kommer detaljerad info om hur du går vidare samt en faktura på anmälningsavgiften som är 2.000:-
Slutbetalning av resan sker c:a 6 veckor innan avresa.

En upplevelse för livet, Buen Camino!

Vi hörs!

******************

El CaminoNathalie Nilant

Helene Kjellin. Outtröttlig vandringsentusiast, kostrådgivare, inspiratör mm. Kommer att vägleda i att finna magin i att bara gå, entusiasmera och peppa. Ingen vill vara utan denna upplevelse.

Natalie Nilant Gör resan till en helhet med underbar yoga och meditation när vi som bäst behöver den.

El Camino Pilgrimsvandring

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
Det betyder även att du per automatik har ett avbeställningsskydd som gäller vid sjukdom via bankkort eller försäkringsbolag.