Vandring, Yoga & hälsosam lyx i Ytterjärna 12-14/5 2023

 

Vandring och yoga på vackra Kulturcentrum i Ytterjärna. 
Vandring, yoga, meditation, dans, gourmetmat, EKO/KRAV och mycket lyxigt.

 

I maj 2019 vandrade vi, jag och Anna Swedin för första gången i Ytterjärna, Södermanland, på en 12 km lång led som kallas Ekoleden och som går genom gammal skog, kulturlandskap och längs havet.
Vi var helt fascinerade av naturen, miljön och det fantastiska helhetstänket när det kommer till biodynamisk odling och naturvård som är så unikt för Järna.
Vi klättrade över många stättor, studerade så kallade blå bårder, avslutade med en fantastisk lunch och det vi kände var att det här vill vi dela med oss av.

Vi ville att flera skulle få uppleva det här. Vi ville skapa en härlig vandrings och yogaupplevelse i vackra Sverige och så blev det. En oerhört lyckad och genuin pärla som vi nu presenterar för 8-e gången, en ”Favorit i repris”

 

I trakten kring Järna finns flera vandringsleder och det fantastiska Ytterjärna hotell erbjuder, förutom närodlad, vällagad mat, sköna sängar och giftfria miljöer, omgivningar som är skräddarsydda för avkoppling, meditation och eftertanke men också många goda samtal och massor av skratt.

Yogasalen är stor, luftig och vackert målad i en lugnande färgskala och tillåter vädret finns det flera inspirerande platser utomhus att hålla till på.

Så här ser upplägget ut:

Vi samlas på fredagen kl. 1300 och stegar i väg på vår första vandring 1330. C:a 1 mil kommer vi att gå.
När vi kommer åter är det dags för första yogapasset och sedan en härlig middag tillsammans i den vackra matsalen.

Efter vår första natt i sköna sängar är det efter morgonyogan dags att vandra 1.6 mil på Sörmlandsleden. Vi vandrar från Mölnbo till Järna, en av de vackraste etapperna med lättrampad skog och vackra sjöar. Kanske tar vi ett dopp.
Efter vandringen skakar vi loss i ett härligt latinopass som tillåter de läkande endorfinerna att flöda och som mjukar upp hela kroppen för att sedan äta gott.
En härlig vegetarisk gourmetmiddag väntar oss.

Efter ytterligare en natt  blir det yoga, vandring på vackra EKO-leden, härligt stopp i Skillebyholm, plantskola och lanthandel och sedan vid ankomst till hotellet blir det ”matig fika” och avslutning.
Kl. 1630 på fredag eftermiddag är du redo för hemgång.

På området finns möjlighet till promenader, bad, lite kvalitetsshopping, fika m.m. och på kvällarna äter vi vegetarisk gourmetmiddag i den mysiga restaurangen eller ute i trädgården.
Restaurangen har en fint utbud av ekologiska viner och närproducerat öl.
Det är 3 vandringar på 1, 1,6 respektive 1,3 mil.
Vandringarna går igenom kulturlandskap, skog, naturreservat, på stigar eller grusvägar.
Det kommer att finnas möjlighet att stanna och bada på turerna och vi kommer att ta gott om tid på oss.

3 dagar/2 nätter: 3.695 kr. som inkluderar:

2 nätter i vackert dubbelrum (kolla länk till hotellet nedan). Enkelrum + 750 kr./natt

2 närodlade ekologiska frukostbufféer, 2 vegetariska tvårätters gourmetmiddagar  samt matig avslutningsfika. De lagar helt fantastisk mat på Kulturmat.

3-4 härliga yogapass av lite olika karaktär, 3 mil ledarledd vandring i kuperad terräng, danspass samt föreläsning.
Tillkommer gör endast dryck till middagen om man önskar annat än vatten, samt matsäck på turerna.

Läs mer om Ytterjärna Hotell

Låter det härligt?

Maila info@vandra-yoga.se, ange om ni vill ha enkel eller dubbelrum, ev. extranatt samt matpreferenser.

Inom 4 veckor kommer en faktura på anmälningsavgift 500:-. Denna är inte återbetalningsbar vid ev. avbokning utan läkarintyg.

 

Vi ses! Anna Swedin och Helene Kjellin

Anna o Helene